20
Nov
Off

Lån uten sikkerhet med lang nedbetalingstid

Når du først skal ta opp et forbrukslån, så kan det være kjekt å finne ett der du kan bruke lang tid på nedbetalingen, slik at de månedlige ytelsene ikke blir så store. Selvsagt avhenger de månedlige avdragene av hvor mye du totalt ønsker å låne. Skal du bruke et forbrukslån for å pusse opp kjøkkenet, så går det fort en del penger og du må kanskje søke om et lån på et par hundre tusen. Men trenger du et lån for å finansiere de nye møblene til stuen, så kan det gjøres en del rimeligere. Fordelen med et forbrukslån er at du selv kan ta en rekke valg. Et av valgene er nettopp lengden på nedbetalingen og du bør derfor undersøke litt på forhånd hva dette vil si for budsjettet ditt.

Lånebeløp og tilbakebetaling

Hos mange banker og finansieringsselskaper kan du søke om lån helt opp til nettopp kr 500 000. Du kan selvsagt også låne mye mindre enn dette, det er helt opp til deg selv og kommer som sagt an på hva du trenger penger til. Det eneste du kanskje bør få med deg er at de fleste krever at dere er to som søker sammen, når det er snakk om et lån på mer enn kr 250 000. Når det gjelder tilbakebetalingen kan du hos mange långivere bruke inntil 15 år på denne delen av avtalen. Før du bestemmer deg for hvor lang tid du skal bruke på nedbetalingen, så bør du ta en titt på budsjettet ditt og se hva du kan betale per måned. Selvsagt er det en fordel å kunne bruke lang tid på å betale tilbake de lånte pengene, men det er verdt å tenke på at lånet blir dyrere jo lengre det løper. Skal du derfor låne et mindre beløp, så lønner det seg å prøve å få betalt lånet tilbake så fort du bare kan. De fleste banker har en kalkulator på nettsiden sin, som du kan bruke til å regne ut hvor mye du må betale hver måned på et lån avhengig av nedbetalingstiden du velger. Bruk denne til å se på hva lånet vil koste deg og bestem deretter hvor lang tid du vil bruke på nedbetalingen. Uansett, vi har her funnet frem til fire banker som tilbyr lån med lang nedbetalingstid:

Bank Norwegian

Bank Norwegian tilbyr lån fra kr 5000 og helt opp til kr 500 000. Lånet kan nedbetales i inntil 15 år, men dere kan også velge å betale lånet tilbake på kortere tid. Du kan uansett bruke Bank Norwegians kalkulator til å beregne hvor mye du må betale hver måned. Det er dog med et lite forbehold om hvor mye du faktisk ender opp med å måtte ut med i renter. Denne fastsettes nemlig individuelt ut fra den kredittvurderingen som banken foretar når du søker. Rentenivået hos Bank Norwegian ligger på mellom 9,59% og 21,24% i effektiv rente. I tillegg må du betale et etableringsgebyr på kr 950 og et månedlig termingebyr på kr 30.

Opp Finans

Opp Finans tilbyr også lån på inntil kr 500 000.  Men her varierer nedbetalingstiden litt. Alle lån på mer enn kr 100 000 kan nedbetales på 15 år, mens lån fra kr. 50 000 og opptil kr. 100 000 må betales tilbake på maksimalt 8 år. Utover renten på lånet må du betale et gebyr for opprettelse av avtalen. Dette er på kr.950. Renten på lån hos Opp Finans går fra 8,21% og opp til 19%, men de fleste betaler rundt 13,8%. Hvor mye du ender opp med å betale i rente avgjøres etter at kredittvurderingen er gjort og banken har fått ett inntrykk av din økonomiske situasjon.

Lendo

Lendo samarbeider med 12 ulike banker og finansieringsselskaper, og formidler gjennom dette samarbeidet lån på inntil kr 500 000. Når du søker om lån hos Lendo vil søknaden videreformidles til alle disse partnerne, som i sin tur vurderer om de kan tilby deg et lån eller ikke. De banker som kan innvilge søknaden din, vil sende deg et tilbud om lån og du kan så sammenligne disse og finne frem til det som du mener har de beste betingelsene for deg. Den maksimale nedbetalingstid er 12 år og du må forvente å betale en rente på mellom 9 og 19%. De fleste betaler rundt 14-15%, men renten du må betale avgjøres ut fra den mye omtalte kredittvurderingen.

yA Bank

yA Bank tilbyr også forbrukslån fra kr 25 000 og helt opp til kr 500 000. Du kan selv velge hvor lang tid du vil bruke på nedbetalingen, men denne kan ikke vare lengre enn 15 år. Banken tilbyr 3 år med avdragsfrihet og du kan selv velge når du eventuelt ønsker en slik avdragsfri periode. Gjennomsnittsrenten er på 16% hos yA Bank, men hvor mye du må betale avhenger av resultatet fra kredittvurderingen. Rentenivået hos yA Bank er på mellom 9,52% og 22%, og i tillegg må du også betale et etableringsgebyr på kr 900 som legges til lånet. Vær oppmerksom på at du må ha fylt 23 år for å kunne søke om lån hos yA Bank.